sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Retkellä, part 1

Huhhuh mikä päivä. Aamuysiltä lähdettiin yliopistolta bussilla liikenteeseen, ja vähän iltaseiskan jälkeen käpistelin rappuja takaisin kämpille. Upeita paikkoja tuli tänään nähtyä, joten pienoinen kuvasirkus luvassa. Tänään ehkä oikeasti ensimmäisen kerran tajusi kunnolla, että täällä ollaan eikä ihan heti pois lähdetä. Luonto on samalla karua ja äärettömän satumaista. Toivottavasti sain kuviin vangittua edes jokseenkin saman, mitä silmät tallensivat.

Aloitettiin retki ihmettelemällä Islannin suurinta järveä. Siitä jatkettiin matkaa kansallispuistoon, jonka nimen näette tuossa tokassa kuvassa. Näiden erikoismerkkien metsästäminen käy voimille tähän aikaan illasta, mutta autan teitä sen verran että nimi lausutaan suunnilleen "thingvetlir".


Olin ihan fiiliksissä, koska näillä hoodeilla on filmattu jaksoja Game of Thronesiin. Muun muassa kulkua Kotkanpesälle on kai kuvattu just jossain näillä tietämillä.


Kansallispuiston jälkeen suunnattiin kohti vesiputouksia, joille matka kesti parisen tuntia ja se taittui leppoisasti sellaista pientä kiemurtelevaa hiekkatietä pitkin. Hieman epäselväksi jäi, oliko normaalisti käytetty tie poikki vai mikä oli ongelma, mutta ensin oli hieman epävarmaa, näemmekö vesiputouksia ollenkaan. Onneksi löysimme ilmeisesti jonkunlaisen kiertotien, jota kuski kaahasi ensin tuhatta ja sataa, mutta kun puolet porukasta ilmoitti matkapahoinvoinnista, niin hän ystävällisesti hieman hiljensi vauhtia. Pienet jännitysmomentit oli taas kun tie oli niin kapea, että vastaantulevat autot suunnilleen hipoivat bussin kylkeä.  Pysähdyttiin matkalla haukkaamaan happea kauniissa vuoristomaisemissa.


Näytän onnelliselta sporttipenalta joka on photoshopattu tähän kuvaan :'D


Tässä on vasta puolet reissusta ja paras on vielä edessä, nimittäin vesiputoukset. Otin ehkä muutaman(sataa) kuvaa liikaa sieltä, ja voisin omistaa seuraavan postauksen yksinomaan niille. Alkaa täällä Islannin puolella kello lähennellä puolta yhtätoista, kämppis tekee lähtöä kylille ja mä kirjoittelen täällä ihan tyytyväisenä yöpaidassa, ei kyllä varmaan kestä kauaa saada unen päästä kiinni tänään.

Huomiselle ei muita suunnitelmia ole tiedossa kuin mahdollisesti pulikoiminen, jos vain uimahallit ovat auki, ja ehkä kahvilassa visitointi. Meidän islannin kielen oppimiseen kuuluu ohjelma, jossa käydään esimerkiksi kahvilassa, kirjakaupassa jne kuuntelemassa kieltä ja poimimassa hyödyllisiä sanoja. Kun kielioppiin on tutustuttu kotona ja tarvittavia fraaseja harjoiteltu tunnilla, alkaa itse field work ja kieltä yritetään testata käytännössä. Sitten mietitään yhdessä opittiinko jotain uutta, ja olisiko voinut jollain lailla toimia tilanteessa paremmin.

En muuten käsitä, kun täällä ulkomailla suklaanhimo kasvaa aina ihan tajuttomasti. Viime vuonna Odensessa kielikurssilla kulutin urakalla Oreoita, tällä viikolla oon suurkuluttanut jogurttipäällysteisiä pähkinöitä ja hedelmiä. Mun piti niin vetää terveellistä linjaa täällä, mutta jotenkin toi suklaa toimii aika hyvänä polttoaineena...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti